Ramadhin: ‘Drempelkosten tijdelijk afgeschaft in verband met rookontwikkeling’

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, zei na een bezoek aan het district Nickerie, dat de regering heeft besloten de drempelkosten voor de Spoedeisende Hulp in Nickerie tijdelijk op te schorten. Dit om de gemeenschap tegemoet te komen in verband met de rookontwikkeling die zich nu voordoet in Wageningen, Nickerie. Volgens de bewindsman is zulks om de mensen in deze periode sneller te helpen. De gemeenschap wordt geïnformeerd over de gevolgen van de rookontwikkeling en hoe zij zich kunnen beschermen.

Ook defensieminister Krishna Mathoera, behoorde tot de delegatie die zich oriënteerde in het gebied. Volgens haar is er tot nog toe geen sprake van een rampgebied. Dit komt omdat de rookontwikkeling zich verplaatst met de windrichting, wat het lastig maakt om precies vast te stellen, waar in Wageningen mensen zwaar getroffen worden door de rook. De minister zei dat er een speciaal team is ingezet om erger te voorkomen. Het team is bezig met het verwijderen van droog gras en andere soorten plantmateriaal in het gebied om te voorkomen dat het vuur zich verspreidt. Er zijn machines ingezet om alles in goede banen te leiden. Gezien het een groot gebied betreft, zal het probleem niet snel zijn opgelost, maar er werd benadrukt dat er aan wordt gewerkt.

Volgens Mathoera zal het niet aanpakken van de situatie invloed hebben op de gezondheid van de mensen. Mondkapjes en apparatuur om zuurstof in het lichaam te meten zijn verstrekt, zodat de plaatselijke bewoners zichzelf kunnen beschermen tegen astmatische klachten als gevolg van de rookontwikkeling.

More
articles