Deel reçu-fraude verdachten vrijgesproken

Op 22 februari 2024 is de behandeling van de reçu-fraudezaak tegen de verdachten D. Kom, M. Kom, Y. Rother, M. Rother, R. Koendjbiharie en S. Cruden voortgezet door de kantonrechter. De zaak stond voor het laatste woord van de verdachten en uitspraak. Verdachte Cruden was niet aanwezig. De verdachten Koendjbiharie, M. Rother, D. Kom, M. Kom en Y. Rother hebben allen het laatste woord gevoerd. Hierna heeft de kantonrechter direct uitspraak gedaan. De verweren en excepties die waren opgeworpen door de raadslieden tijdens de behandeling van de strafzaak ter terechtzitting, zijn door de kantonrechter verworpen. De verdachte Y. Rother is voor het ten laste gelegde feit onder 2 van de tenlastelegging, namelijk money laundering, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 10 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Voor de overige feiten is hij vrijgesproken. De verdachte Cruden is vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. Verdachte M. Kom is voor feit 1a van de tenlastelegging (money laundering) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 9 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

De inbeslaggenomen goederen zijn verbeurd verklaard. Voor feit 2 van de tenlastelegging (heling) is zij vrijgesproken.

Verdachte M. Rother is voor de feiten 1 (deelneming aan een criminele organisatie),  2a (money laundering) , 3 (valsheid in geschrifte)  en 4 (oplichting) van de tenlastelegging veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaren, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Verder zijn de inbeslaggenomen goederen verbeurd verklaard. Voor de overige ten laste gelegde feiten (valsheid in geschrifte en heling) is hij vrijgesproken.

Verdachte Koendjbiharie is voor de feiten 1 (deelneming aan een criminele organisatie), 2a (money laundering)  en 3 (valsheid in geschrifte) van de tenlastelegging veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaren, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De inbeslaggenomen goederen zijn verbeurd verklaard.

Verdachte D. Kom is voor de tenlastegelegde feiten, namelijk deelneming aan een criminele organisatie, money laundering, valsheid in geschrifte en oplichting, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaren, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De inbeslaggenomen goederen zijn verbeurd verklaard.

More
articles