Amerikaanse ambassade kondigt Fellowship-programma voor YLAI

De Amerikaanse ambassade Paramaribo kondigt met trots het cohort 2024 uit Suriname aan voor het Young Leaders of the Americas Initiative (YLAI) Fellowship Program van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het leiderschapsprogramma, dat in 2015 werd gelanceerd, stelt opkomende ondernemers van het westelijk halfrond in staat het volledige economische potentieel van de burgers van de regio te benutten. Door een jaarlijks fellowship-programma, een actief en open online netwerk en voortdurende betrokkenheid van Amerikaanse ambassades te combineren, bevordert het YLAI Fellowship-programma welvaart, inclusieve ontwikkeling en democratische waarden.

Het YLAI fellowship-programma van dit jaar zal 280 jonge leiders uit heel Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Canada samenbrengen. Met genoegen kunnen wij mededelen dat vier jonge leiders uit Suriname zijn geaccepteerd uit ruim 2.850 hooggekwalificeerde kandidaten.

Met trots kondigen wij de deelname aan van: Gwamungindi Mwakipesile – CEO van Gwamu Mwakipesile Coaching; Jason Wendel Prisirie – Eigenaar en algemeen directeur van Prisirie Food & Beverages; Oclaya Sophia Verwey – oprichter van Yemoja WatR+ en Sandu Pascal Sawirjo – Oprichter/CEO van Meki Media. In maart zullen de fellows zich opsplitsen in cohorten en naar 1 van de 19 steden in de Verenigde Staten reizen voor een professionele stage van vier weken bij Amerikaanse bedrijven.

Ze zullen ook samenwerken met hun collega’s om gedeelde zakelijke uitdagingen aan te pakken zoals deelnemen aan evenementen en interculturele activiteiten. Het programma wordt afgesloten met een slotforum in Washington, D.C. in april. Fellows keren terug naar hun ondernemingen met nieuwe vaardigheden, middelen, voortdurende steun van Amerikaanse tegenhangers en een breder netwerk, waardoor de zakelijke banden tussen de VS en Latijns-Amerika, het Cari-bisch gebied en Canada worden versterkt.

More
articles