REGERING BETAALDE ZELF GEGEVEN KORTING AAN PAN AMERICAN?

In een brief aan de minister van Financiën liet Pan American weten, dat de overheid aan hen een bedrag van SRD 8 miljoen verschuldigd was betreffende de infrastructuur van het project. Echter mocht de overheid een bedrag van SRD 7,5 miljoen betalen, waarbij het resterende bedrag gezien kon worden als een gegeven korting. Uit overmakingsdocumenten is gebleken dat de overheid echter het totaalbedrag overmaakte in acht termijnen. De minister van Financiën heeft dan nog de lef om te praten over het feit dat de betalingen zijn geweest op basis van mondelinge afspraken? Welke afspraken?

Door wie zijn ze gemaakt? Wanneer zijn ze gemaakt? In de brief wordt steeds verwezen naar een met de regering gesloten overeenkomst d.d. 6 september 2019. In deze overeenkomst wordt er gesproken over goede begaanbare zandwegen. Er wordt nimmer gezegd dat Pan American het bedrag zou voorschieten en dat de overheid de kosten hiervan zou dekken. Op basis hiervan kan worden gezegd dat door middel van valse verklaringen het bedrijf heeft getracht gelden af te troggelen, hetgeen ook is gelukt. Bovendien, sinds wanneer worden gelden uitbetaald op basis van mondelinge afspraken? En dat men nu de lef heeft te zeggen dat indien de ondernemer een investering heeft gepleegd, hij daarvoor gecompenseerd dient te worden.

Dat is flauwekul! Dan kan elke ondernemer die zaken doet met de overheid, doen wat hij hebben wil en erop staan dat hij daarvoor vergoed moet worden. Bovendien geeft de ondernemer aan, geen kopercent te hebben ontvangen! Waar zijn de gelden dan naartoe? Op welke rekeningen zijn de gelden overgemaakt? Wanneer men praat over een project waarbij men goedkope woningen wil bouwen, dan praat men over goede begaanbare wegen.

Het bestraten is voor projecten waar particulieren te werk gaan. Er is dus getracht met een valse missive gelden van de staat te innen.

More
articles