Klanten kunnen bij onverwacht watertekort niet improviseren

Klanten in bepaalde SWM-toeleveringsgebieden hebben wederom te maken met een watertekort, hetgeen ernstige gevolgen heeft voor hun bedrijf. Ze vragen nu tegen betaling om waterlevering door de watertransportdienst van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). De betaling aan de SWM moet vooraf worden gedaan. Maar ondanks het enorme ongemak, moeten ze nog steeds hun maandelijkse waterrekening betalen. De klanten hebben voorheen bij levering alles ter plekke met de SWM afgehandeld, maar ze weten niet zeker of dat nog steeds mogelijk is en vragen daarom om opheldering aan de transportafdeling. Ze uitten hun frustratie tegenover De West over het probleem met de watervoorziening en het gebrek aan communicatie van de SWM. De gedupeerde klanten hopen dat de situatie snel wordt opgelost, zodat ze hun bedrijfsactiviteiten normaal kunnen voortzetten. In de omgeving van het regeringscentrum is de waterdruk van de SWM de afgelopen 48 uur continu gedaald, waardoor er geen water meer uit de kranen komt. De oorzaak van dit probleem is onbekend en de SWM heeft daarenboven ook nog gewaarschuwd voor het bijvullen van durotanks met regenwater, vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. Het onvermogen van de SWM om consequent veilig drinkwater te leveren, wordt bekritiseerd en er wordt verwacht, dat ze met een ander excuus voor haar probleem zal komen. Al enkele dagen kunnen klanten van de voormelde omgeving hun bedrijven niet door het onverwachte watertekort improviseren. Het dagblad De West en andere ondernemingen in de omgeving van het regeringscentrum zitten ook wederom  met het probleem van benodigd drinkwater voor de productie.

Het zit weer goed fout met de drinkwatervoorziening van de SWM in grote delen van onze hoofdstad en op andere plaatsen. In de afgelopen 48 uur is de waterdruk zwaar weggevallen en wordt er geen water geleverd.

Wat er nu weer aan de hand is met de SWM-waterdistributie in delen van onze hoofdstad, is geheel onduidelijk. Ze zal wel weer komen met een verhaal over stroomonderbrekingen aan de Van Hattemweg of wat dies meer zij, maar daar koopt de consument niks voor. Al enkele dagen kan wel weer geconstateerd worden dat de waterellende na een korte verbetering in de toelevering, weer is begonnen.

More
articles