MOETEN ER EERST FATALE ONGELUKKEN GEBEUREN

Het verkeer op de openbare weg wordt met de dag chaotischer. Er komen dagelijks meer voertuigen bij en steeds vaker moet tot onze spijt worden geconstateerd dat zeer veel weggebruikers verkeersregels aan hun laars lappen of ermee onbekend zijn en anderen in gevaar brengen.  De politie die tot taak heeft het dagelijkse verkeer in goede banen te leiden, is veelal afwezig of grijpt in veel gevallen niet in. Dit gedrag kan te maken hebben met demotivatie, gebrek aan politieambtenaren en/of het ontbreken van materiaal en materieel om het werk naar behoren te doen.  En terwijl er niet adequaat wordt ingegrepen, neemt de chaos toe  en doen zich steeds meer ongelukken voor op de openbare weg.

Een verwerpelijk fenomeen betreft  het rijden met auto’s over bromfietspaden om files te omzeilen. Lijnbussen maken zich daar voortdurend schuldig aan en dat doen de bestuurders omdat politieagenten van de Motor Surveillance Dienst  (MSD) in geen velden of wegen te bekennen zijn. Die hebben meer belangstelling voor het begeleiden van zwaar materieel tegen forse vergoeding , vernemen wij uit kringen van hetzelfde KPS.  Maar er moet toch naar gestreefd worden ordening in dit verkeer te brengen? Is dat niet zo minister Amoksi?  Hoe is het overigens mogelijk dat men de gehele Mr.Dr. J.C de Mirandastraat volparkeert, waardoor het bijna onmogelijk is door deze straat te rijden. En dat allemaal voor de departementen van Natuurlijke Hulpbronnen en Justitie en Politie. Vooral het laatstgenoemde departement dient erop te letten, dat zulks niet mogelijk is.

Een ander fenomeen waar Justitie maar niet snel genoeg ingrijpt, betreft de zogeheten E-Bikes waar tot nog toe geen gewijzigde wetgeving cq. verkeersregels  voor uit de grond zijn gestampt.  Het is een ware rage aan het worden, deze zogenaamde E-Bikes op de weg, die totaal geruisloos links langs je auto rijden en bestuurd worden door alle leeftijdsklassen en wel zonder valhelm op. Kinderen van onder de tien jaar worden dagelijks waargenomen op een E-bike, die een snelheid van wel 40 km per uur kan halen. Ook  zijn grotere elektrisch aangedreven scooters gezien, waarvan de bestuurders ook geen helm op hebben. Want ze kunnen zich allemaal erop beroepen, dat het niet verplicht is en de politie nog niet de mogelijkheid heeft om bestraffend op te  treden.  Vanwege de regering wordt beweerd dat ze aan wetgeving op dit stuk werkt, maar we zijn inmiddels langer dan zes maanden bezig met dit vraagstuk en er gebeurt maar niets.  En dagelijks  komen er meer van deze elektrische voertuigen op de weg en neemt het gevaar voor de bestuurders ook toe, omdat de regels ontbreken en maar niet kunnen worden toegepast. Meneer Amoksi, u bent aan zet en er mag toch wel verwacht worden, dat u meer vaart zet achter het wegnemen van dit nijpend probleem.

More
articles