Doekhie: ‘Nog meer misstanden op kabinet president’

Rashied Doekhie oud-parlementariër van de NDP heeft in het radioprogramma Bakana Torie gezegd dat de kwestie Pan American slechts een druppel op een hete plaat is uit het aantal misstanden dat plaats vindt binnen deze regering. Zo spreekt de gewezen parlementariër van miljoenen die op dubieuze wijze door een persoon op het kabinet van de president worden geïnd voor verschillende projecten. Deze persoon krijgt via bedenkelijke inschrijvingen US$ 35 miljoen toegewezen om het Saramaccakanaal op te schonen. Diezelfde persoon krijgt via dubieuze constructies ook US$ 58 miljoen toegewezen om de Arawarasluis  te restaureren,  en dat ver boven de reële kosten. Het geld is al uitbetaald, maar de sluis is nog steeds defect.

Doekhie beweert dat deze persoon meerdere opdrachten heeft gekregen ten koste van de staatskas, omdat het werk niet of niet volledig is uitgevoerd. Alles bij elkaar opgeteld, gaat het om tientallen miljoenen meer dan wat aan Pan American is uitbetaald. Doekhie wijst erop dat al deze zaken bij de procureur-generaal liggen, maar zegt geen idee te hebben over de status van deze gevallen.

Doekhie  heeft geen goed woord over voor de handelingen van deze regering, die zich telkens schuldig maakt aan het begunstigen van vrienden en familie. Alles moet worden onderzocht. Volgens Doekhie zal de toekomstige regering veel werk hebben om al deze zaken op te lossen.

More
articles