Langverwacht album Cherwin Muringen komt dit jaar uit

Het  langverwachte album van de zanger en liedjesschrijver Cherwin Muringen komt dit jaar uit. Het album heet ‘Acoustically, Pure and Simple’ en gaat 10 zelf geschreven songs bevatten.  De eerste single ‘Don’t Take It All Away’, is al gedropt. In mei 2024 komt de tweede single ‘Never Deserved 2 Be’ uit. In dezelfde periode zal de zanger  voor drie weken in Suriname vertoeven.

Cherwin vindt het belangrijk dat zijn geboorteland zijn zangcarrière op de voet kan volgen, zoals dat het geval was bij het winnen van de Soundmixshow in 1998 en 1999, evenals Suripop 16 in 2010 met de song Mi Krin Portreti van Ornyl Malone.

Cherwin, die nu onder de artiestennaam Cherwin Harvey zijn muziek uitbrengt,  zegt dat zijn zangcarrière vanaf 1998 naar een professioneel niveau is getild, toen hij in Nederland de Soundmixshow won met het nummer ‘Kiss From A Rose’. Hij had een 3-jarig contract met CNR Music en in die jaren heeft hij naar eigen zeggen alleen singles kunnen uitbrengen. Dit  omdat hij toen niemand had om liedjes voor hem te schrijven. Toen hij  in 2003 zelf begon te schrijven, was het contract al verlopen.

Cherwin Harvey groeide op in een muzikaal gezin in Paramaribo, dat bestond uit vijf jongens en een meisje. Zijn vader was de kapelmeester en arrangeur Eddy Muringen. Ook zijn zus Lucretia, broer Walter en andere broers waren muzikaal.

More
articles