Sampie: ‘Als de minister zegt dat een DNA-lid ophitst, heeft hij het mis’

Edgar Sampie, ABOP-parlementariër, heeft gisteren tegenover ABC Online News verklaard, dat hij de studenten van de Student Housing Campus Village niet heeft opgehitst, maar daarentegen aanwijzingen heeft gegeven, over hoe ze met de situatie moeten omgaan.

Volgens Sampie heeft minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur afgelopen zondag in het radioprogramma Welingelichte Kringen gezegd, dat een assembleelid de bewoners van de Student Housing Campus Village zou hebben opgehitst tijdens de actie op woensdag 7 februari en wel tegen de verhoging van de kamerhuur per 1 maart 2024. “Hij heeft geen specifieke naam genoemd, maar het enige DNA-lid dat daar was, ben ik. Als de minister zegt dat een DNA-lid ophitserij heeft gepleegd, dan heeft hij het mis”, aldus Sampie. Hij benadrukte, dat de studenten een dag voor de actie een vergadering hadden belegd waar hij aanwezig was, om naar de knelpunten van de studenten te luisteren om de problemen waarmee ze te kampen hebben, beter te begrijpen. Sampie zei dat zijn rol als parlementariër is, te onderzoeken welke wegen kunnen worden bewandeld, om deze problemen op te lossen. Verder merkte Sampie op, dat vicepresident Ronnie Brunswijk in staat is een gesprek te voeren met de bewoners van de Student Housing Campus Village, omdat hij dit als een zeer belangrijke kwestie beschouwt.

Studenten die wonen op de campus, hebben op woensdag 7 februari geprotesteerd tegen het beleid van het bestuur en de verhoging van de verblijfskosten. Sedert het aantreden van de waarnemende directeur, worden studenten geconfronteerd met ongemakkelijke situaties op de campus. De tarieven voor een kamer (2-pers. en 4-pers,) zijn binnen zeer korte tijd drastisch verhoogd, zonder goed overleg met de studenten. Dit besluit is niet in goede aarde bij de studenten gevallen en ze eisen dat de verhoogde tarieven worden teruggedraaid of zoveel mogelijk worden omgezet in studentvriendelijke tarieven.  Een groot deel van de studenten wenst ook een ander bestuur.

 

More
articles