Plein: ‘Grotendeels verkregen percelen doorverkocht’

Ivanildo Plein, NPS-parlementariër, is niet te spreken over het feit dat grote percelen worden doorverkocht, terwijl de eigenaren niets ervoor hebben betaald, maar nu wel woekerwinsten maken. Volgens Plein moet de regering een grondig onderzoek doen naar de aanvragen van grote stukken domeinland.

Plein zegt dat op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), zowel van individuen als van verschillende stichtingen aanvragen liggen, waarvan veel pas zijn opgericht. “Wanneer mensen een bepaald aantal hectares grond aanvragen, moet de regering nagaan of de persoon in staat is, bekwaam is en de intentie heeft de grote lappen grond te ontwikkelen”, aldus Plein.

Volgens Plein worden mensen die dringend grond nodig hebben, benadeeld door acties van mensen die grote lappen grond aanvragen en deze niet kunnen ontwikkelen. Hij zegt dat er wetgeving losgelaten moet worden op het doorverkopen van verkregen grond. ‘’De mensen die hectaren grond toegewezen krijgen, betalen de staat niets en verkopen deze vervolgens door, waardoor er sprake is van grondspeculatie, wat zeer verwerpelijk is. Mensen willen op deze manier rijk worden, en dat is niet wenselijk. Het staat niet in de wet, maar het moet wél worden opgenomen in de wetgeving”,  aldus Plein.

 

More
articles