EBS spant kort geding aan tegen bond

Een kort geding dat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) had aangespannen tegen het bestuur bij de bond bij de EBS is vanmorgen in behandeling genomen door de kortgedingrechter. In een kort durende civiele procedure voor spoedeisende zaken die naar hun aard snel beslist moeten worden, verwacht Marciano Hellings voorzitter van de bond bij EBS dat de zaak richting comparitie zal gaan. Volgens hem kwam gisteren bij de Bemiddelingsraad naar voren de  directe werkhervatting waarmede de bond instemde.

“Dan ontstaat er dus ruimte om alsnog een schikking te treffen”, aldus Hellings. Hij is van mening dat intussen bij een algemene leden vergadering (ALV) is beslist dat het personeel het werk zou hervatten. Hellings verwees verder naar Mr. Glenn van der San advocaat van de bond bij de EBS.

Evenwel kan er volgens de bondsvoorzitter waarschijnlijk geen vordering door de rechter worden ingesteld, dat is de officiële manier om een zaak aanhangig te maken, wanneer iemand een vordering betwist en men er in onderling overleg niet uitkomt.

Hellings maakte duidelijk dat bij de Bemiddelingsraad er al was overeen-gekomen, dat het werk hervat zou worden en de ALV zelfs heeft bekrachtigd. In ander medium wordt gesteld dat de juridische stap van de EBS door velen wordt gezien als een cruciale ontwikkeling in de al langer lopende discussies tussen het bedrijf en de bond. De uitspraak van de kortgedingrechter kan volgens de het voormelde medium aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomstige relaties en voor de manier waarop conflicten binnen Surinaamse ondernemingen worden aangepakt.

More
articles