Ramdin: ‘Recht voor eén, recht voor allen

Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, heeft in het programma ABC Actueel verklaard, dat de regering niet verantwoordelijk is voor de vlucht van Bouterse. Hij benadrukte dat de uitvoering van het vonnis in handen ligt van het Openbaar Ministerie.

Ramdin onderstreepte verder, dat president Santokhi duidelijk heeft gemaakt dat het vonnis moet worden uitgevoerd. Daarvoor zijn wettelijke procedures vastgesteld en de veroordeelden hebben de mogelijkheid gehad stappen te ondernemen.

‘’Het principe van gelijke behandeling geldt voor iedereen. Recht voor één, recht voor allen, maar niet iedereen begrijpt dit’’, aldus Ramdin. De regering wacht op instructies van het Openbaar Ministerie om ondersteuning van de veiligheidsdiensten te verlenen. Ramdin zei met nadruk dat het onjuist is om de regering medeschuldig te verklaren aan de vlucht van Bouterse. De regering wil dat het vonnis zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Hij voegde eraan toe, dat bestuur inhoudt, dat beslissingen weloverwogen en op de juiste wijze worden genomen, zonder door emoties te worden geleid.

Op 20 december 2023 werd voormalig president Desi Bouterse in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar in verband met het 8 december strafproces. Bouterse diende zich te melden bij de strafinrichting, maar heeft dat niet gedaan.

More
articles