NVB verhoogt bustarieven met 100%

Het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) heeft officieel de tarieven voor bustrajecten met 100% verhoogd, wat tot ontevredenheid heeft geleid bij de bushouders. De voorzitter van de Organisatie Bus-en boothouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, heeft ook benadrukt, dat deze verhoging geen oplossing biedt voor de bushouders.

Enkele maanden geleden had de NVB eigendunkelijk besloten tot een tariefsverhoging van 100%, waarbij 50% van de opbrengsten naar de NVB ging en 50% naar de bushouders. Dit stelde de bushouders in staat hun kosten te dekken. Met de officiële verhoging door de NVB zijn de bushouders echter weer afhankelijk van het staatsbedrijf, waarbij de volledige opbrengst naar NVB gaat, en de bushouders maandelijks op hun deel moeten wachten.

Pokie zei zeer bezorgd te  zijn dat de bushouders niet op tijd worden betaald, wat hun financiële lasten zal vergroten. Hij pleit voor spoedige onderhandelingen met de directie van de NVB om tot een oplossing te komen en de ongewenste situatie te doorbreken. Vorig jaar waren leden van OBS al in actie gekomen vanwege late of zelfs uitblijvende betalingen.

More
articles