Directeur MI-GLIS verbaasd over ‘ontslag’ uitspraak tijdens regeringsvergadering

De regering heeft tijdens de Regeringsvergadering (RRV) van 31 januari 2024 het ontslag van de directeur van het MI-GLIS, Glenda Heikerk, aangekondigd.   Naar verluidt neemt het verhaal rond de ontheffing van de directeur van het MI-GLIS steeds vreemdere vormen aan. Terwijl de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorstwijk, zegt dat Glenda Heikerk voorlopig thuis is gezet in afwachting op het presidentieel besluit, verklaard Cherlique Liliënthal, woordvoerder van president Chandrikapersad Santokhi, in gesprek met Radio ABC, dat het ontslag van Heikerk is goedgekeurd in de regeringsraadvergadering en dat zij op eigen verzoek vanwege dringende redenen ontslag heeft aangevraagd. Heikerk zegt desgevraagd tegenover de redactie van De West, dat zij zeer verbaasd is. “Ik vind het ongepast om te reageren als ik in een situatie ben van verweer en officieel vernemen”, aldus Heikerk tegenover de krant. Voorts vernemen wij, dat in elk geval tot op heden er geen gegronde reden bekend is van de ontheffing van mevrouw Heikerk als directeur van het MI-GLIS.

Op dinsdag 30 januari 2024 heeft de minister van Grondbeleid en Bosbeheer, Dinotha Vorstwijk, per deurwaardersexploot een brief aan de directeur van het MI-GLIS, mr. Glenda Heikerk, verzonden, waarin aan haar wordt medegedeeld, dat ze haar werkzaamheden per direct dient stop te zetten.

Heikerk om een reactie gevraagd, bevestigt de inhoud van de brief, doch wenst nog niet publiekelijk in te gaan op de inhoud daarvan, omdat ze eerst verweer wenst te voeren.

Heikerk werd in januari 2021 door president Santokhi beëdigd en benoemd tot directeur bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI GLIS).

 

More
articles