National Outsource Center begint rechtszaak tegen Telesur

Norman Kleine, directeur van het National Outsource Center (NOC), heeft in het radioprogramma ABC-aktueel verklaard, dat door Telesur  in de periode 2017 tot 2019 een verzoek gedaan werd aan het NOC een onderzoek te doen van het verkeer via internet. Op dat moment begon het hele internetverkeer via telefoon te bloeien.

Het NOC heeft het onderzoek gedaan en gebleken is dat in de periode 2017 -2019 in totaal iets meer dan 12 miljoen minuten die werden gevonden en op schrift gerapporteerd  aan Telesur, niet te verklaren waren. Volgens Kleine is aantal minuten het Telecommunicatiebedrijf   binnengekomen, verwerkt, maar heeft Telesur er niets aan verdiend. Het gaat om een bedrag van rond de USD 1.3 miljoen.  Er zijn afspraken gemaakt dat het NOC de minuten rapporteert, en elke maand rapporten uitbrengt hoeveel minuten en  seconden iemand gebeld heeft en vanwaar er gebeld wordt. Het NOC heeft toen een paar keer gevraagd wat Telesur met de informatie doet, want het NOC deelt niet zomaar informatie.  Kleine zei toen opeens te worden beschuldigd van fraude, door blijkbaar een nieuwe medewerker van Telesur  als hoofd van de afdeling Whole Sale. “Het hoofd van die afdeling, kon met toestemming van de huidige directeur van Telesur, allerlei zaken tegen mij aanspannen, waarbij het NOC tot twee keer toe naar het OM moest, vanwege ‘fraudering’’’, aldus Kleine.  ‘’Al deze verhalen zijn een toonbeeld van mismanagement’’, benadrukt Kleine. ‘’Hoe kan een bedrijf dat zich zo innovatief moet opstellen en dat jongeren erbij moet trekken, dat open en transparant moet zijn, zaken niet op correcte manier afhandelen?’’

Volgens Kleine, zou ofschoon er misbruik werd gemaakt van minuten, je als directie een team moeten vormen en technisch gaan onderzoeken wat er precies aan de hand was in dit soort gevallen. ‘’De partners van het NOC en de aandeelhouders, hebben besloten  van deze onverkwikkelijke kwestie een open zaak te maken, hetgeen betekent dat er een rechtszaak volgens  smaad wordt gelast tegen Telesur, en in die zaak gaan wij ook het internet gebruiken als openstaand transparant medium, waarop je het hele dossier kan zien”, aldus Kleine.

More
articles