Districtscommissarissen krijgen 1 miljoen SRD voor sportbeleid

De minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, gaf afgelopen week voor de aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers  te kennen dat districtscommissarissen per jaar 1 miljoen SRD ontvangen voor het uitvoeren van het sportbeleid. Echter is dit zeer onvoldoende volgens de minister.

Sporters en sportorganisaties hebben herhaaldelijk hun ongenoegen geuit jegens het ministerie en de regering, omdat er te weinig middelen beschikbaar worden gesteld om deel te nemen aan evenementen in het buitenland. Als het om regionale of internationale evenementen gaat, verloopt dit vaak moeizaam.

Volgens de bewindsvrouwe wordt er van alles gedaan om sporters te faciliteren. Zo zijn er volgens Emanuel momenteel Cubaanse trainers ter beschikking om te ondersteunen waar nodig. Wat het binnenland betreft, merkt de bewindsvrouwe op dat er weinig is gedaan aan het identificeren van sporters in die regio, mede door de beperkte financiële middelen.

Enkele DNA-leden vroegen eerder in de week aan de minister uitleg over de precieze inhoud van het beleid met betrekking tot sport en naar de rol van de presidentiële commissie. De minister kon geen antwoord over de rol van de presidentiële commissie in het sportgebeuren. Zij verwees naar president Chandrikapersad  Santokhi voor verdere uitleg.

More
articles