Santokhi: ‘Tarieven Telesur waren niet meer haalbaar voor voortbestaan bedrijf’

“Het is niet meer haalbaar voor Telesur om een lagere dollarkoers te hanteren voor haar diensten. Om het voortbestaan van dit bedrijf te garanderen, is de regering akkoord gegaan met de verhoging van de tarieven” , aldus president Chandrikapersad Santokhi.
Hij stelt daarom, dat als president die meevoelt met het volk, kon hij dit niet laten gebeuren zonder een oplossing te vinden voor de sociaal zwakkeren.
” Tijdens de regeringsvergadering van 17 januari 2024 heeft Telesur sociale internetpakketten geïntroduceerd waarbij voor een snelheid van 5/1 Mbps de tarieven ongewijzigd blijven op SRD 522,80. Deze betaalbare opties zijn speciaal bedoeld voor studenten en degenen die afhankelijk zijn van sociale voorzieningen. Ons doel is ervoor te zorgen dat niemand achterblijft in dit digitale tijdperk”, aldus Santokhi.
 “Ik vind het ook belangrijk dat internet toegankelijk blijft voor studie en onderwijs. Dit initiatief is onderdeel van ons breder sociaal programma, gericht op het waarborgen van internettoegang en het bevorderen van inclusiviteit en vooruitgang in de samenleving”.
 Het staatshoofd benadrukt, dat hij beseft dat internet en telefonie in de hedendaagse samenleving zeer belangrijk zijn en dit is een van de manieren hoe de regering wil teruggeven aan het volk.
“Telesur blijft zich inzetten om de digitale toekomst van Suriname veilig te stellen, en deze sociale internetpakketten bieden een brug naar inclusiviteit en vooruitgang”.

More
articles