Amerikaanse ambassade wijzigt visum-afsprakensysteem

De Amerikaanse ambassade in Suriname zal op 29 januari 2024 overstappen op een nieuw en verbeterd visum-afsprakensysteem. Via de nieuwe dienst kunnen aanvragers visuminformatie verkrijgen, de visumkosten betalen en een niet-immigrantenvisumafspraak plannen.

Volgens het nieuwe visumaanvraagproces moeten aanvragers de visumaanvraagkosten betalen voordat ze een afspraak maken. Visumaanvragers hebben de volgende opties om de visumkosten te betalen:

– Betaal contant in een filiaal van FINA Bank.

– Betaal rechtstreeks met creditcard of bankpas in USD via de website voor afspraakplanning.

Via het nieuwe afsprakensysteem kunnen aanvragers die in aanmerking komen voor Interview Waiver, afspraken plannen om hun visumaanvragen op bepaalde data en tijden in te leveren.

De kosten voor visumaanvragen zullen niet stijgen met de komende wijzigingen.

Bovendien kunnen visumaanvragers algemene visuminformatie verkrijgen via de nieuwe afsprakenwebsite of door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met het afsprakencentrum. Aanvragers zullen niet langer de Amerikaanse ambassade bellen of e-mailen voor visum-gerelateerde informatie.

Verdere details over het specifieke websiteadres, hoe u kunt betalen en hoe u een afspraak voor het indienen van een visum kunt plannen, zullen voor de lancering van de nieuwe diensten worden aangekondigd.

Visumaanvragers die van plan zijn om vóór 29 januari 2024 een aanvraag in te dienen, moeten die afspraak na deze datum plannen via het nieuwe systeem. Visumaanvragers die al een afspraak hebben gepland met behulp van het bestaande planningssysteem van het ministerie van Buitenlandse Zaken, moeten hun afspraak op de geplande data en tijden bij de consulaire afdeling van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo bijwonen.

Visumaanvragers hebben de mogelijkheid om een versnelde afspraakaanvraag in te dienen via de nieuwe website voor afsprakenplanning nadat ze een reguliere afspraak hebben gepland. Criteria voor versnelde afspraken zullen op de nieuwe website worden geplaatst.

De implementatie van dit nieuwe systeem maakt deel uit van de inspanningen van de ambassade om de dienstverlening aan haar visumaanvragers voortdurend te verbeteren. Volg de sociale media van de ambassade voor updates over deze verbeteringen.

More
articles