Tsang stelt prioriteiten regering aan de kaak

NDP-parlementariër Stephen Tsang heeft gisteren tijdens de begrotingsbehandeling kritiek geleverd op de regering. Volgens hem klaagt de regering steeds over het niet hebben van geld, maar het is gebleken dat er wel geld is voor zaken die volgens Tsang, geen prioriteit genieten. Volgens Tsang wil de regering een hoofdbureau van politie afbreken en opnieuw bouwen voor USD 7 miljoen, terwijl JusPol zeer onvoldoende middelen heeft voor de handhaving. In oktober bijvoorbeeld, kon de politie niet uitrijden, omdat er geen benzine was. “Dit is een schande”, aldus Tsang.

Tsang merkte ook op dat de regering geen veiligheidsplan heeft voor de samenleving, maar wél een plan had rond de gevangenneming van Bouterse, die ondertussen spoorloos is. ‘’De focus van deze regering is duidelijk niet bij het volk.’’  Tsang zei dat de minister van Justitie en Politie steeds vertelt dat hij niet voldoende middelen heeft om de criminaliteit aan te pakken. Volgens Tsang heeft de minister wederom gevraagd naar meer middelen. Tsang wilde weten wat de minister anders zal doen om het veiligheidsgevoel terug te brengen in de samenleving.

Een andere kwestie waar het NDP-assembleelid zich zorgen over maakt, is de gezondheidszorg. Hij wilde bijvoorbeeld weten hoeveel medicijnen nog op de medicijnklapper voorkomen, aangezien mensen met een SZF-verzekering voor veel medicijnen zelf moeten betalen. Het komt volgens Tsang vaak voor dat patiënten de medicijnen niet kunnen betalen en onverrichterzake huiswaarts keren. Voorts zijn volgens Tsang veertien apotheken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) gesloten, omdat ze niet goed kunnen worden bevoorraad. De ziekenhuizen verkeren in deplorabele staat. Het nieuwe Regionaal Ziekenhuis Wanica is verworden tot een opvang voor dak- en thuislozen. Dit is onkan volgens Tsang.

More
articles