Bouva: ‘Deugdelijk beleid voor armoedebestrijding ontbreekt’

NDP-parlementariër Melvin Bouva,  heeft  bij de begrotingsbehandeling  voor 2024 gezegd, te zullen  pleiten voor een duidelijk beleid voor armoedebestrijding in het land. Hij deed een dringend beroep op de regering, aandacht hieraan te besteden.

“We hebben gezien dat op verschillende posten in de begrotingen, geld wordt gereserveerd in de miljoenen. Zelfs op het Kabinet van de President, Kabinet van de Vicepresident, een deel bij Sociale Zaken, een deel bij een ander ministerie. Wat is het beleid?’’, aldus Bouva.

Armoedebestrijding houdt volgens Bouva absoluut niet in, het reserveren van geld en het verstrekken daarvan, mogelijk in enveloppes, aan personen die het nodig hebben. Volgens Bouva vereist armoedebestrijding een deugdelijk beleid. “Alleen al het feit dat het zo gedefragmenteerd is, betekent dat de regering totaal de kluts kwijt is.”

Bouva zei ook dat de gewezen procureur-generaal die thans een andere functie bekleedt, ruim USD 3.000 verdient. ‘’Er zou in feite schorsing van de vergadering moeten plaatsvinden voor het brengen van duidelijkheid over deze kwestie’’, benadrukte hij. ‘’Terwijl mensen van Esther Stichting niet eens te eten hebben, strijkt een of ander functionaris ruim USD 3000 per maand op. Dit kan totaal niet.’’ Bouva benadrukte dat hij niets heeft tegen de rechterlijke macht. ‘’Echter, ook deze macht heeft een verhoging qua salaris gekregen, terwijl ambtenaren, leerkrachten, militairen en politiemannen het moeten doen met een salaris waarmee zij nauwelijks rondkomen. Waar liggen uw prioriteiten regering? Mag maar een kleine groep mensen zoveel ontvangen en rijker worden?’’, aldus Bouva.

More
articles