Nog geen nieuwe bus- en boottarieven NVB

Uraiqit Ramsaran, minister van  Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft vorige week woensdag voorafgaand van de Raad van Ministers vergadering (RVM), de mogelijke aanpassingen  van de bus- en boottarieven van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) aangehaald. Een voorstel met betrekking tot de voorgestelde tariefsverhogingen, moet nog voorgelegd worden aan de Raad van Ministers (RvM). Ramsaran benadrukte, dat het ministerie de bestaande tarieven heeft bekeken en ook de redenen achter de acties van de buschauffeurs, heeft onderzocht. Verder heeft Ramsaran gesprekken gevoerd met de Raad van Commissarissen (RvC) en de directeur van NVB over de voorgestelde tariefsverhogingen.

Een raadsvoorstel, opgesteld door de afdeling belast met tariefberekeningen, zal binnenkort aan de RvM worden gepresenteerd, daarna zullen tariefsverhogingen plaatsvinden. Ramsaran verzekerde dat de nieuwe tarieven nog lager zullen zijn dan die van het openbaar vervoer, er is daarom geen reden tot bezorgdheid. Vervolgens benadrukte Ramsaran dat de focus niet alleen ligt op kostenverhogingen bij de NVB, maar dat de regering ook versnelde verhogingen bekijkt. Sociale ondersteuning zal worden ingezet om de tarieven voor bus- en bootvervoer te blijven subsidiëren.

Tijdens de werkbespreking zijn niet alleen interne problemen binnen en rondom het ministerie besproken, maar zijn ook de doelen voor het komende jaar bekendgemaakt. Met betrekking tot bus- en boottransport bij het NVB ligt de nadruk op ondersteuning van personen die het gewenste tarief niet kunnen betalen, vooral particuliere bushouders en ook ligt de nadruk op verschillende doelgroepen, zoals sociaal zwakkeren en personen met een beperking zullen door de regering worden beschermd en gesteund.

More
articles