Jeangu Macrooy speelt Jezus in de nieuwe ‘Jesus Christ Superstar’

De Surinaamse singer en songwriter Jeangu Macrooy gaat de hoofdrol spelen in de musical ‘Jesus Christ Superstar’. “Het is muzikaal de top: in die rol kan ik alles wat ik in me heb gooien: stem, techniek, dat hele bereik van hoog tot laag, maar ook mijn emoties”, zegt Macrooy’

De première is op 21 januari  in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna reist de voorstelling langs twintig Nederlandse theaters. Voor de première worden van 13  tot en met 20 januari in hetzelfde theater try-outs gedaan.

De musical vertelt het verhaal over de laatste week in het leven van Jezus Christus. Samen met zijn volgelingen zet Jezus zich in voor de achtergestelden in de samenleving. Zijn pleidooi voor vrijheid leidt tot een ware volksopstand, hetgeen zowel de (geestelijke) leiders als Jezus zelf angst inboezemt. Als Jezus vervolgens wordt verraden door zijn voormalige vriend Judas, lijkt het einde nabij. Terwijl Judas uit berouw zelfmoord pleegt, wordt Jezus voorgeleid. Onder druk van het volk veroordeelt Pontius Pilatus hem tot kruisiging.

More
articles