Chevron en Staatsolie organiseren deze maand een leveranciersforum voor Surinaamse bedrijven

Als onderdeel van een bredere inspanning om de capaciteiten van Surinaamse bedrijven te versterken, zullen Chevron en Staatsolie later deze maand een Supplier Development Program organiseren. Dit initiatief volgt op de succesvolle lancering van het Blue Wave Supplier Development Program in 2023, een samenwerking met ExxonMobil en Chevron.

Het komende Staatsolie-Chevron-programma staat gepland op 23 januari 2024 in de Royal Torarica Ballroom, Paramaribo en heeft tot doel de bedrijfsactiviteiten van lokale bedrijven te verbeteren, waardoor ze beter goederen en diensten kunnen leveren aan de offshore olie- en gassector.

Bij de lancering van Blue Wave in 2023 namen 25 bedrijven deel, en er zijn plannen voor een tweede groep in het eerste kwartaal van 2024. Dit komende forum is vooral belangrijk voor bedrijven die niet hebben deelgenomen aan het Blue Wave-programma van 2023. Zij zullen meer te weten kunnen komen over het komende Blue Wave Training Programma.

De betrokkenheid van Chevron is bijzonder opmerkelijk, gezien zijn substantiële belangen in meerdere offshore blokken in Suriname. Het bedrijf exploiteert Blok 5 met een belang van 40%, blok 7 met een belang van 80%, en heeft een belang van 67% in Blok 42 en een belang van 33% in Blok 59. Deze belangen positioneren Chevron om kritisch bij te dragen aan de ontwikkeling van local content in de Surinaamse regio.

De geplande ontwikkeling van olievelden in blok 58 door TotalEnergies en APA Corporation, die naar verwachting eind 2024 overheidsgoedkeuringen zullen verkrijgen, onderstreept op prominente wijze het groeiende potentieel voor Surinaamse bedrijven om een substantiële rol in deze sector te spelen. Ook in andere blokken worden proefboringen verwacht.

November 2023 markeerde ook een opmerkelijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van local content in Suriname met een conferentie georganiseerd door de Local Content Alliance, bestaande uit de Organizational Transformers en het First Meridian N.V. Safety Training Center. Het evenement bestond uit gewaardeerde sprekers en concentreerde zich op verschillende onderwerpen, zoals inkoopstrategieën, vrouwelijk leiderschap, de rol van de overheid bij local content en het belang van vaardigheden in de olie- en gasindustrie.

More
articles