Pinas:’Wij staan altijd klaar om te ontvangen wie binnen moet komen’

Wendell Pinas, woordvoerder en onderdirecteur van het Korps Penitentiare Ambtenaren (KPA), heeft gisteren tegenover ABC online nieuws verklaard, dat  de penitentiaire ambtenaren klaar staan, de veroordeelden van het 8 decemberstrafproces te ontvangen.

Pinas lichtte toe, dat er een specifieke inrichting wordt toegewezen voor de uitvoering van zo een vonnis, waarbij er twee categorieën zijn: arrestanten en gedetineerden. In de zaak van het 8 decemberstrafproces gaat het om gedetineerden. “Zodra je wordt binnengebracht, start het traject van het KPA om ervoor te zorgen, dat je in de observatiemodus wordt gebracht en je verdere begeleiding krijgt”, aldus Pinas. Verder zei hij dat de gedetineerden op een specifieke afdeling geplaatst zullen worden, waar de duur van de zitting ook een rol speelt. Vervolgens legde Pinas uit, dat er verschillende afdelingen zijn binnen de inrichting, variërend van zwaargestraften tot afdelingen gericht op therapie en kort verblijf.

De veroordeelden van het 8 decemberstrafproces dienen zich vandaag om 09:00 uur aan te melden bij de Centrale Penitentiare Inrichting. Ook zei Pinas dat het KPA altijd stand by en voorbereid is voor wie binnenkomt. Hij benadrukte dat in zijn 29 dienstjaren, nog nooit speciale voorzieningen zijn getroffen voor voormalige hoogwaardigheidsbekleders die veroordeeld zijn. “Zodra je binnenkomt en je moet een straf uitzitten, ben je een gedetineerde zoals de rest”, aldus Pinas.

More
articles