Ondervoorzitter SVB: ‘Wij hebben geen contract met Ten Cate’

De ondervoorzitter van de Surinaamse Voetbalbond(SVB), Dayasankar Mathoera, verklaart in gesprek met een lokaal nieuwsmedium dat weinig gezegd kan worden over de functie van assistentcoach Henk ten Cate. Dit, omdat er volgens hem geen contract is getekend met laatstgenoemde. “We hadden geen contract met Ten Cate, want hij bood zijn krachten vrijwillig aan. Dus we weten nog niet of hij Natio zal blijven ondersteunen”, aldus Mathoera. Volgens hem zullen in de loop van de komende week wel gesprekken worden gevoerd, waardoor er duidelijkheid zal komen in het geheel.

De ondervoorzitter meent dat het in de afgelopen tijd ook flink mis is gegaan met de kostenbeheersing. “Men dacht dat men alles mocht bepalen.

Hoeveel mensen ze in de technische staf mochten nemen, hoeveel de selectie moest consumeren, waar de selectie moest verblijven en hoe er gereisd moest worden”, aldus de SVB-ondervoorzitter. Volgens hem zal er een herstructurering moeten plaatsvinden. Ook geeft hij aan dat er meer moet worden gehaald uit het feit dat er buitenlandse spelers erbij zitten. Echter is dit niet gebleken in de afgelopen periode volgens Mathoera.

More
articles