Bigi Boy komt op 2 maart na 10 maanden weer in actie

De UFC-vechter Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik komt op 2 maart aanstaande na een rustperiode van bijkans 10 maanden in actie tegen Shamil Gaziev uit Bahrein. Dit, daags voor zijn 36ste verjaardag. De partij is het hoofdgevecht van UFC Fight Night 238 in de Kingdom Arena in Riyad, Saoedi-Arabië. Rozenstruik won voor het laatst op 10 december 2022 een gevecht. Hij versloeg toen de Amerikaan Chris Daukaus.

De tien maanden zonder een gevecht is de langste pauze die Rozenstruik gekend heeft sinds hij in februari 2019 zijn debuut maakte bij de UFC. Het droeg bij aan zijn daling op de ranglijst in de zwaargewichtdivisie. De Surinaamse vechter bezet momenteel de twaalfde plek achter de Pool Marcin Tybura en voor Alexander Romanov van Moldavië.

Naast het hoofdgevecht tussen Bigi Boy en Gaviez staan ook de gevechten Muhammad Mokaev vs. Alex Perez (flyweight), Eryk Anders vs. Jamie Pickett (middengewicht), Ľudovít Klein vs. Joel Álvarez (lichtgewicht), en Vinicius Oliveira vs Yanis Ghemmouri (vedergewicht) op programma.

More
articles