Rattenplaag wederom in Nickerie

De vorige week is in Nickerie de rattenplaag naar verluidt, zich wederom aan het uitbreiden. Eerder zei de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobhardan en tevens voorzitter van de Commissie Rattenplaag, dat op enkele plaatsen de ratten zich probeerden te nestelen in de rijstvelden, maar dat de boeren alert zijn. Evenwel is nu gebleken dat werkwijzen te zien zijn van de ratten, die er duidelijk op wijzen, dat ze in meerdere aantallen zich aan het verspreiden zijn.

Waarschijnlijk heeft de zoektocht van het ongedierte naar voeding, geleid tot de verspreiding. Gobhardan wees eerder er ook op dat ratten altijd op zoek zijn naar een warme plek om te nestelen en naar voedsel. “Ze bevinden zich het liefst in de nabijheid van mensen, waar ze gemakkelijker aan hun basisbehoeften kunnen komen”, aldus Gobardhan.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij kreeg eerder ook klachten van boeren uit het district. Volgens de boeren moet de plaag serieus worden opgevat, omdat de rattenpopulatie aanmerkelijk toeneemt. Er zou grote schade aan de sector aangericht kunnen worden.

More
articles