Pool: ‘Zorgpersoneel krijgt wederom geen koopkrachtversterking’

De voorzitter van de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Lloyd Pool, heeft in gesprek met Starnieuws verklaard, dat het personeel de beloofde koopkrachtversterking van SRD 4200 over de maand december, niet heeft ontvangen. Volgens Pool is dit niet goed aangekomen bij het personeel dat erop heeft gerekend. Wat de reden is geweest, is volgens Pool niet bekend, maar hij zegt dat het zorgpersoneel altijd moet bedelen om zaken gedaan te krijgen. De bondsvoorzitter zegt reeds voor de uitbetaling een brief te hebben gestuurd naar de minister van Volksgezondheid, om hem eraan te herinneren dat de zorg geen vergeten groep mag worden, echter heeft de brief geen positief resultaat opgeleverd.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, verklaarde in gesprek met Starnieuws, dat de voorbereidingen voor de uitbetaling van de koopkrachtversterking reeds in volle gang zijn en dat deze hooguit de volgende week zijn afgerond. De minister merkte op dat het niet zo een eenvoudige taak is, omdat het zorgpersoneel in aanmerking komt voor diverse toelagen. Het gaat om een bedrag van ruim SRD 30 miljoen. De gedane belofte zal volgens Ramadhin, wordt nagekomen. Er is overleg tussen Ramadhin en zijn collega van Financiën en Planning voor een vlot verloop.

Pool zegt het lastig te vinden dat de mensen steeds in actie moeten komen om zaken waar zij recht op hebben. Er zal zegt Pool, niet geschroomd worden actie te voeren als zaken te lang duren.

More
articles