NPS Jongerenraad: ‘Onjuiste berichtgeving in politiek geladen tijd kan andere bedoelingen hebben’

De Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname (NPS) betreurt de onjuiste berichtgeving door de media in deze politiek geladen tijd. De NPS-Jongerenraad onderstreept dat deze verkeerde informatie rond de periode van de verkiezingen, overigens best andere bedoelingen kan hebben. Onlangs werd door een lokaal medium bekendgemaakt, dat Wayne Telgt zijn lidmaatschap van de partij opzegt. Ook wordt gesuggereerd, dat veel jongeren in de afgelopen periode de partij de rug hebben toegekeerd. Volgens de berichtgeving zou dit aan het partijbeleid van de voorzitter Gregory Rusland hebben gelegen. Gesteld wordt dat het partijbeleid bepaald wordt door zijn persoonlijke ego.

De Jongerenraad van de NPS ontkracht met klem, dat het partijbeleid door het persoonlijke ego van de voorzitter wordt bepaald. Ook betreurt de Jongerenraad het vertrek van elk partijlid. ‘’Het is echter misplaatst om het bedanken van Wayne Telgt als een graadmeter te gebruiken om de zogenaamde ontevredenheid onder jongeren binnen de partij kenbaar te maken. Telgt valt bovendien vanwege zijn leeftijd, zeker niet meer in de categorie jongeren. Het sterke vermoeden bestaat dat deze zaak door politieke tegenstanders gretig gebruikt wordt om de groeiende populariteit van de NPS onder vuur te nemen‘’, aldus de verklaring.

Hoewel volgens een medium Wayne Telgt niet uiteengezet heeft waarom hij de partij verlaat, moet in herinnering gebracht worden dat in 2015 NPS-voorzitter Rusland, stemadvies heeft uitgebracht op Telgt. Dankzij dit advies, brachten veel kiezers hun stem uit op Telgt. De partijvoorzitter zou volgens het medium, onvoldoende de jongeren aanspreken. ‘’Frap-pant dat de voorzitter zijn aura, want daar wordt kennelijk naar verwezen, nu geen jongeren aanspreekt, maar in 2015 bij het geven van het stemadvies, wel. Voorts moeten we niet uit het oog verliezen dat het het zgn. niet aansprekende gedrag en partijbeleid van de heer Rusland c.q. de NPS, is dat heeft gemaakt dat ‘jongeren’ en de heer Telgt in raden van toezicht en of commissies konden/kunnen functioneren.‘’

De Jongerenraad zegt verder zich niet aan kwaadwilligen te storen die de partij in een kwaad daglicht willen plaatsen.

‘’Desondanks zullen wij jongeren aanzetten tot positieve doelen en nog meer werken aan een inclusiever beleid dat de diversiteit van de leden omarmt. Binnen de NPS krijgen jongeren oprechte kansen om zichzelf te kunnen profileren.’’ Echter wordt gesteld, dat niet eenieder deze kansen op de juiste manier heeft weten en willen benutten. ‘’De wijze van berichtgeving door nieuwsmedia in deze politiek geladen tijden kan overigens best andere bedoelingen hebben. De motieven zullen in de loop van de tijd blijken‘’, aldus de NPS Jongerenraad.

More
articles