Essed: ‘NDP maakt misbruik van niet lezende bevolking’

De advocaat van de nabestaanden van de 8 december slachtoffers, mr. Hugo Essed, heeft in een interview met ABC Actueel gezegd, dat de verklaring uitgegeven door de NDP, op niets slaat. Volgens de verklaring van de NDP, zou het gaan om een politiek proces. Essed is van mening dat de NDP misbruik maakt van het feit dat de gemiddelde burger niet leest, en dus het strafdossier ook niet zal doornemen.

Indien de Surinaamse oud-legerleider op enig moment om welke reden dan ook zou toegeven dat hij de moord op de vijftien mannen voorbereid en gepleegd heeft, dan zal het Essed niet verbazen als de verdedigers van Bouterse zullen vinden dat de veroordeelde zich vergist.

Essed zei het jammer te vinden dat in het strafproces een bepaald punt niet aan de orde is gekomen, namelijk dat er intellectuele daders zijn die nog steeds rondlopen. ‘’Deze intellectuele daders zijn degenen die de militairen hebben geadviseerd de moorden te plegen’’, aldus Essed. Volgens hem is er onderzoek gedaan en gaat het in deze zaak om feiten die duidelijk onderbouwd zijn. Ook zijn er volgens de advocaat, voldoende getuigenverklaringen meegenomen. Voorts heeft de verdediging van de veroordeelde nimmer kunnen bewijzen, dat hij niet in de kazerne aanwezig was tijdens de beschieting.

More
articles