Canawaima Ferry heeft bewezen efficiënt en winstgevend te zijn

De M.V. Canawaima Ferry Service heeft in het afgelopen jaar bewezen efficiënt en winstgevend te kunnen zijn. De Canawaima Ferry Service, een cruciale verbinding tussen Guyana en Suriname, heeft van januari tot en met november 2023 zo’n 538 keer gevaren. Dit zei de Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, afgelopen week tijdens een persconferentie. ‘’Dit is meer dan één keer per dag en ze hebben 14.466 voertuigen over de Corantijnrivier verplaatst”, zei hij. De dienst faciliteert naadloos vervoer voor reizigers en essentiële vracht over de Corantijnrivier. Ongeveer 88.005 passagiers hebben het hele jaar door gebruik gemaakt van het schip.

Edghill: ‘’Financieel heeft de Canawaima Ferry Service bewezen efficiënt en winstgevend te zijn. De uitgaven bedroegen GYD 140.159.764, resulterend in een aanzienlijke winst van GYD 46.214.782. Een dergelijke financiële stabiliteit onderstreept het robuuste operationele raamwerk van de dienst.‘’ Bovendien heeft de introductie van een nieuwe belastingvrije winkel in augustus het aanbod aan diensten verder verbeterd, waardoor de algehele ervaring voor reizigers is verbeterd. Plannen voor 2024 omvatten de aanschaf van een nieuwe scheepsmotor voor de veerboot, waardoor de betrouwbaarheid en efficiëntie worden verbeterd.

Er staan ook renovatiewerkzaamheden op het programma voor de laadklep, met reparaties en de vervanging van houten rails door gegalvaniseerd ijzer om de veiligheid en duurzaamheid te vergroten. Bovendien zal er een nieuwe wasruimte worden gebouwd om binnenkomende passagiers bij aankomst op te vangen en de reizigers comfort te bieden.

(Bronnen: Dpi.gov.gy, guyanachronicle.com)

More
articles