Nieuwe directeur Wanica ziekenhuis ziet scheefgroei

De onlangs aangestelde directeur van het Wanica ziekenhuis, Ganesh Laigsingh, verklaarde in gesprek met Key nieuws een scheefgroei te merken binnen de organi-satie wat betreft functies. Volgens hem heeft dit tot gevolg dat ook de lonen niet kunnen worden aangepast. Hij geeft aan bezig te zijn met een beschrijving van de verschillende functies binnen zijn organisatie. Hierdoor zullen de werknemers op een correcte wijze, op basis van hun opleiding en ervaring, beloond worden. Volgens Laigsingh heerst er een ernstige ontevredenheid onder het personeel.

De directeur geeft aan te begrijpen dat de werknemers betere salarissen willen en bepaalde toelages, maar hij kan vooralsnog niets eraan doen. Dit is afhankelijk van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, en de staatsbegroting  is nog niet goedgekeurd in het parlement. “We wachten op de goedkeuring en dan kunnen we ook beginnen met de onderhandelingen voor de arbeidsovereenkomsten van 2022 en 2023”, aldus Laighsingh.

Volgens hem zijn er al plannen voor 2024, maar wenst hij deze nog niet prijs te geven. Echter is hij ervan overtuigd dat het perso-neel niet in de steek gelaten zal worden.

More
articles