‘Slechts drie agenten op politiestation Atjoni’

Frits Dinge, districtscommissaris (DC) in het Boven-Suriname gebied, verklaart in gesprek met Suriname Herald, dat de politie niet opgewassen was tegen een bende rovers, die zwaar bewapend overvallen hebben gepleegd op winkeliers en bootslieden te Atjoni in het afgelopen weekend. De politie van Atjoni heeft op 25 december 2023 de melding ontvangen van meerdere roofovervallen bij Chinese winkels te Atjoni door vijf (5) gewapende en gemaskerde mannen, die gekleed waren in camouflagepakken. De verdachten hebben berovingen gepleegd in de winkels Fu Ling en A Tong. De daders hebben met een boot hun vluchtweg ondernomen richting het stuwmeer. De politie van Atjoni vermoedt dat de verdachten zijn aangemeerd te Pokigron of omgeving Dan Ta Bai.

Volgens de burgervader is de bemensing van de politiepost niet wat het wezen moet en bevinden zich slechts drie politieagenten op het station. Volgens Dinge kan met deze bezetting de veiligheid niet worden gegarandeerd aan de gemeenschap. Hij merkt op dat we ons in een feestmaand bevinden, en mensen komen uit de dorpen naar Atjoni om inkopen te doen. “Als de winkels nu sluiten, waar kunnen mensen dan hun spullen kopen?” aldus de DC.

Volgens Dinge is het begrijpelijk, dat de bewoners zich niet langer veilig voelen in dit gebied. Niemand voelt zich veilig als er wordt geschoten; iedereen raakt in paniek en de mensen hebben gelijk dat ze dat aangeven, aldus de burgervader. Wat zich heeft voorgedaan, is volgens Dinge niet goed te praten, en hoewel hij de burgervader is, kan hij dit niet alleen aanpakken. De dc zal dit samen met andere autoriteiten in het gebied moeten doen om zo de veiligheid te herstellen.

Daarom heeft Dinge contact opgenomen met de politie om aan te geven, dat hij dit niet alleen kan doen. Mensen moeten zich weer veilig voelen. In deze zaak zijn tot gisteren geen aanhoudingen verricht. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is vastgesteld dat de daders ook voertuigen hebben ingezet om de berovingen te kunnen plegen. Eenheden van de politie, kammen het gebied af op zoek naar de verdachten. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

 

More
articles