Schoolvervoerders dreigen met actie

De voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), Antonius Pokie, heeft tegenover Suriname Herald verklaard dat indien de gelden over de maand november niet zijn uitbetaald voor de kerstdagen, er niet geschroomd zal worden actie te voeren. De waarschuwing is volgens Pokie, gericht aan de minister van Onderwijs, Henry Ori, die steeds belooft, maar niet over de brug komt. Pokie zegt dat de uitbetaling nog nooit zo laat heeft plaatsgevonden en dat ze aldoor rekening hebben gehouden. Echter zal dit niet meer het geval zijn.

Pokie zegt ook dat het niet acceptabel is dat staken de enige manier lijkt te zijn om betaling te verkrijgen en dat de buschauffeurs niet willen staken om alsnog uitbetaald te worden. Eerder moest OBS ook staken voor de uitbetaling over de maand augustus, die pas op 9 oktober plaatsvond.

De voorzitter merkt op dat bus- en boothouders in de maand september geen betaling ontvingen, omdat ze niet reden tijdens de vakantieperiode. De overeenkomst was om de busexploitanten binnen het schoolvervoer op de 10e van elke maand uit te betalen, maar de vertragingen zorgen voor toenemende frustratie onder de belanghebbenden.

More
articles