Elke Stap 2.0 is een feit!

Wie had gedacht dat je van de klassieker ‘Elke Stap’ een nog betere versie kon maken?

Lloyd de Meza is terug met nieuwe muziek. Deze keer iets meer dan gewoon een commercieel nummer. Hij brengt zijn eigen klassieker van 20 jaar geleden uit in een gloednieuw jasje. De artiest weet dat velen het nummer “Elke Stap” in hun  harten hebben gesloten, gezien de boodschap en herkenbare sound.

Hoewel De Meza bekend staat om zijn R&B nummers, laat hij zien dat hij ook met andere genres kan experimenteren. Hij is van mening dat een muzikant ook uit de voeten moet kunnen met diverse muziekstijlen. “Elke Stap” dat in 2001 bij Dino Music uitkwam, is helemaal omgetoverd en er zit zeker meer gevoel in. Om de song opnieuw op te nemen en meer body geven, was altijd al een droom geweest van Lloyd en de originele producer van het nummer, Geronimo Latumeten. Geronimo verdient ook alle lof voor de creatie van het nummer dat zoveel harten heeft weten te bereiken.

De beladen boodschap die het nummer droeg, heeft volgens De Meza, altijd een intense rol gespeeld.  “Voor de nieuwe versie van “Elke Stap” moest ik terug naar de basis”, vertelt de zanger. Toen de muziek af was, werd de vocalist Dwayne Lace benaderd om het koor te arrangeren. Hij  is op zoek gegaan naar de juiste vocalisten en dat werden Maureen Fernandes, zangeres van de bekende groep Bony M  en Martin Jaccot uit de muzikale familie Jacott. Na uitgebreid te zitten op de vocals en productie is het nummer gerealiseerd. De Meza en zijn team zijn zeer tevreden met de nieuwe stijl.

De Meza koos ervoor om gospel invloeden te gebruiken, omdat die volgens hem de moeder is van Soul en R&B. Hij wilde de diepste gevoelens naar boven halen met deze Amerikaanse muziekstijl. “Door de gospel feel spreekt het lied meer aan”, zegt de artiest. Gospel is heel toepasselijk voor “Elke Stap”, omdat die de boodschap het mooiste uitdraagt. Het nummer is bedoeld als ondersteuning bij verdriet, maar is ook gewoon heel mooi om naar te luisteren. De high fashion brillenzaak en opticien van de sterren Peter Akkerman Fashion, was dusdanig ingenomen door het project dat hij de samenwerking is aangegaan en de gehele crew voor de clip Cartier-brillen liet dragen.

Kwaliteit staat voorop en dat is te zien aan alles. De muziek neemt je mee, totdat er een climax wordt bereikt. Voor de nieuwe versie van ‘’Elke Stap’’ is er een passende videoclip, welke is geschoten door niemand minder dan supertalent Byrez. Hij heeft eerder projecten gedaan voor bekende artiesten zoals Kempi, Kevin en anderen. De video is volgens de zanger, een van de beste waarvan hij tot nu toe deel mocht zijn.

De Meza is erg ingenomen met het resultaat en bestempeld het als te zijn boven verwachting. Een nummer zoals “Elke Stap” overtreffen is niet zijn doel geweest, maar wel om het eer aan te doen en dat is naar zijn gevoel gebeurd. Latumeten is een gerenommeerd producent die al zijn hele leven muziek maakt. De originele versie van “Elke Stap” kwam al van zijn hand. De Meza hoopt dat het publiek hetzelfde zal ervaren bij het luisteren van zijn nieuwste versie van “Elke Stap”. Verder wil hij met dit project velen motiveren en inspireren. De zanger is zijn fans erg dankbaar dat zij luisteren naar zijn nummers en hem tot een volwaardig artiest helpen maken. “lk heb veel waardering, liefde en respect voor ze. Zonder mijn fans zou ik niks kunnen bereiken.” De Meza spreekt de hoop uit dat hij zijn fans mag zien bij zijn shows. Hij belooft in de studio te blijven duiken om zijn fans te blijven verwennen met leuke creaties.

More
articles