Parlement maakt zich zorgen om veiligheid rond feestdagen

Verschillende parlementariërs hebben dinsdag hun misnoegen geuit met betrekking tot de huidige veiligheid in het land rondom de feestdagen. Volgens hen is er een stijgende trend te merken in het aantal roofovervallen, waarbij de daders niet schromen geweld toe te passen. VHP-parlementariër Chuanrui Wang, zei dat de mediaberichten dagelijks boekdelen spreken over de situatie met betrekking tot de veiligheid. Hij hoopt op een verhoogde surveillance rondom de feestdagen.

Wang zei verder dat december een feestelijk karakter heeft, waarbij het op diverse plaatsen bijzonder druk is. “Over twee weken zijn we in een nieuw jaar en ik hoop dat we in het nieuwe jaar onze oude lessen meenemen en leren uit de ervaringen die we opgedaan hebben”, aldus Wang. Hij stelde voor dat de politie komt met meer strategische wachtlijsten. Wang vroeg zich af waarom de politiepost die tegenover de Centrale Markt stond, is verwijderd na de rellen van 17 februari. Volgens hem heeft de post zijn nut bewezen en moet die weer geplaatst worden.

Ook het vertrouwen in de gemeenschap moet volgens Wang wederom hersteld worden. Volgens hem heeft de burger over het algemeen weinig vertrouwen in het doen van om aangifte. “Sommige mensen doen nu niet eens de moeite om een aangifte te doen, omdat zij geen vertrouwen meer hebben in het systeem”, aldus Wang.

More
articles