Van Samson ziet samenwerking met ABOP wederom zitten

De VHP-parlementariër Cedrick van Samson, verklaarde in een radio-interview een volgende samenwerking met de ABOP te zien zitten. Echter zullen er wel een paar dingen moeten veranderen. “Als ik zou moeten kiezen om weer met de ABOP te werken, dan zou ik het doen. Je mag zeggen wat je wil, ABOP gaat je quorum geven. ABOP gaat ervoor zorgen dat we kunnen vergaderen. Er zijn wel momenten waar we niet door één deur kunnen, maar de verantwoordelijkheid om door te gaan heeft de ABOP wel getoond. Dit is niet iets dat je kan zeggen over andere partijen”, aldus Van Samson.

De parlementariër geeft aan niet te struikelen over het feit dat partijen soms niet door één deur kunnen. Dat is volgens hem een normale zaak binnen elke partij. Dit geeft volgens Van Samson alleen aan dat er gewerkt wordt. Waar er gewerkt wordt, komen mensen in de clinch volgens hem. “Want wanneer verschillende politieke partijen met elkaar samenwerken, dan verschillende denki e kon na wan. Mi denki nanga yu denki naf de wan, maar unu musu man wroko samen. Als er een communicatieprobleem is, dan moeten we goed met elkaar communiceren. Laten we aan die fouten werken, dan gaan we wel door één deur kunnen gaan”, zegt de VHP-topper.

Volgens hem moet er ook rekening gehouden worden met de kracht van de ABOP, die volgens hem een grote groep in het land vertegenwoordigt.

More
articles