Plein: ‘Van 2022 naar 2023 zijn we dieper de put ingegaan’

NPS-parlementariër Ivanildo Plein, heeft tegen TBN Prime Alert  verklaard dat de regering  het volk veel verantwoording schuldig is. Volgens Plein heeft de regering het vorige jaar beter werk verricht dan dit jaar. Ook zei hij dat de NPS-fractie altijd kritisch is geweest tegenover de regering, ook al heeft de NPS ervoor gekozen uit de coalitie te stappen. Verder zei Plein dat er wetten zijn gemaakt om de kwetsbare groepen in de samenleving tegemoet te komen, maar dat de uitvoering daarvan niet geweldig was. “Als we nu kijken naar 2022-2023, dan zijn we dieper de put ingegaan”, aldus Plein.

Zaken zijn volgens Plein ook niet tot volle wasdom gekomen vanwege de koppigheid van de regering. Parlementariërs dienen ook kritischer te zijn tegenover de regering. “Niet wat de regering wil doen, moet je daar ondersteunen, terwijl je weet dat die samenleving er pijn van lijdt. Je moet je als parlementariër volksgericht opstellen”, aldus Plein.

Verder benadrukte  Plein dat de wetten die zijn aangenomen en goedgekeurd, niet echt volksgericht zijn. Plein zei dat Suriname op dit moment een land is waar er veel wordt geconsumeerd en niet wordt geproduceerd; er zijn weinig wetten gemaakt die gebaseerd zijn op het verhogen van de productie en het ondernemerschap. “Dat moeten we juist hebben, dat is onvoldoende gebeurd”, aldus Plein.

De BTW-wet is volgens Plein geen probleem, want die is al in werking in vele landen. ‘’Maar het is de grote vraag  of de instituten die uitvoering moeten geven aan de wet, in staat zijn deze wet uit te voeren’’, aldus Plein. Hij had ook graag dat de regering minder koppig was. ‘’Want de wet had niet zoveel keren naar de operatietafel gebracht hoeven te worden, als de regering had geluisterd naar de kritiek van anderen. In die lange periode van uitvoering heb je mensen pijn laten lijden, dat had je kunnen voorkomen”, aldus Plein.

More
articles