Bond RGD en directie bereiken overeenstemming

Foto: Ivan Summerville

De bond bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft met de directie een overeenstemming bereikt over een deel van de uitbetaling van de overeengekomen TWK-gelden. Dit deel zal eind december worden uitbetaald. Dit bevestigde de voorzitter van de bond, Rinaldo Herkul, tegenover  KeyNews. Volgens Herkul kan met dit akkoord het werk dat voor enige tijd was lamgelegd, weer worden hervat.

De bond was eerder deze maand in actie gegaan, omdat de uitvoering van de arbeidsovereenkomst van 2023 en de TWK-betalingen waren uitgebleven. De directie van de RGD hield de bond toen voor dat de betalingen pas volgend jaar in januari zouden kunnen plaatsvinden en wel verspreid over enkele maanden. Dit viel niet in goede aarde bij het zorgpersoneel en tijdens een algemene ledenvergadering werd toen besloten het werk neer te leggen.

Volgens Herkul is niet eenieder tevreden over het bereikte resultaat, maar de bond heeft kunnen bewerkstelligen dat niemand met lege handen komt te staan in de komende feestdagen. Volgens Herkul heb je als bond niet altijd een andere mogelijkheid wanneer de tegenpartij een handreiking doet. Om er zeker van te zijn dat de directie de overmakingen zal doen eind van de maand, is geëist dat zaken op papier worden vastgelegd. “En dat is ook gedaan, we hebben in elk geval wat zekerheid dat zaken geregeld zullen worden”, aldus Herkul.

Volgens de bondsvoorzitter is er ook gesproken over de cao-onderhandelingen. Herkul zegt dat hij eerst de gesprekken met betrekking tot de TWK-gelden goed wenst af te ronden, alvorens andere zaken te bespreken.

More
articles