Betaling diverse toelagen over november aan zorgpersoneel reeds voldaan

Imro Edam, voorzitter van de vakbonden in het Diakonessenhuis en het ‘s Lands Hospitaal, heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gezegd, dat de staking bij het ’s Lands Hospitaal, het Diakonessenhuis, Marwina Ziekenhuis en het Wanica Ziekenhuis nog steeds gaande is. Volgens Edam hebben de personeelsleden van de drie ziekenhuizen nog niets gemerkt van de overbruggingsgelden op hun rekening. Minister van Volkgezondheid Amar Ramadhin,  had eerder aan de pers gemeld dat het van de week zou gebeuren, maar het is tot nu toe niet gebeurd. Ook  zei Edam dat het onbehoorlijk bestuur is van het ministerie, want het is geen kwestie van nu. ‘’Je zou tenminste je huiswerk moeten doen, aangezien men weet in welke situatie de gezondheidsmedewerkers verkeren”, aldus Edam.

Hierdoor is er meer twijfel ontstaan, dat de beloofde SRD 4.200 bestemd voor december, ook veel te laat zal worden uitbetaald. Daarnaast wenst hij,  dat er zo gauw als mogelijk een oplossing komt. Tot slot deelde hij mee, dat  verscherping van de actie niet is uitgesloten. “Ik wil wel meegeven dat het ministerie van Volksgezondheid de zorg nu wel een beetje serieuzer zal aanpakken”, aldus Edam.

Inmiddels heeft de betaling van de diverse toelagen (brain draintoelage en overbruggingstoelage) over de maand november 2023 plaatsgevonden. Dit meldde het ministerie van Volksgezondheid vanochtend mee in een verklaring. Het ministerie doet een beroep op het personeel in ziekenhuizen en andere instellingen de werkzaamheden zo snel mogelijk te hervatten.

Brain drain  is een factor die een impact heeft op het voortbestaan van de zorg. Brain drain zorgt ook voor vertraging van het  proces. Door brain drain ontstaan er administratieve correcties die maandelijks gecorrigeerd moeten worden, zodat de betaling correct kan verlopen. De diverse toelagen worden sinds de maand april 2023 uitgekeerd  aan het zorgpersoneel.

More
articles