Bedragen WAM-verzekering drastisch omhoog

In een uitgegeven verklaring van de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (SURVAM), is recentelijk bekendgemaakt, dat de verzekeringspremies per 1 januari drastisch de lucht in zullen gaan. Voorzitter van de WAM-commissie, Manoj Pasaran, verklaarde in gesprek met KeyNews dat door de inflatie en de stijgende valutakoers, het noodzakelijk is de premie te verhogen.

Pasaran zei dat de bedragen voor de premies worden verhoogd, dus ook de dekking. De voorzitter verklaarde dat het bedrag dat nu uitgekeerd wordt bij een incident, niet voldoende is om de schade te dekken. Dit komt omdat alles duurder is geworden, daarom is er besloten om het uit te keren bedrag te verhogen.

Volgens de voorzitter zijn onderdelen van voertuigen erg duur geworden en ook de salarissen van de verschillende technici zijn bijzonder hoog, dus het bedrag dat uitgekeerd wordt, is bij lange na niet meer voldoende om een voertuig adequaat te repareren. Pasaran kan ook niet garanderen dat de te betalen premie in het nieuwe jaar hetzelfde zal blijven. “We zijn afhankelijk van de huidige situatie. We hebben een stabiele koers en een gezonde economie nodig om goed te kunnen functioneren”, aldus Pasaran.

More
articles