Global Paint Suriname is een feit

Medio november heeft Global Paint Suriname een bijzondere mijlpaal gevierd. De fabriek aan de Batterijweg in Paramaribo, is officieel operationeel. De officiële grand opening zal aan het einde van het eerste kwartaal in 2024 plaatsvinden, maar de productie is alvast van start gegaan. Global Paint Suriname telt nu al een team van twaalf collega’s, maar zal in de komende maanden verder groeien in aantal. Lisa Willems, dochter van oprichters Kees en Henny Willems, heeft de dagelijkse leiding.

Global Paint Products, het moederbedrijf in Nederland, is een familiebedrijf dat sinds 1988 verf maakt voor de professionele vakschilder en consument. Global Paint Products produceert naast de Global Paint Professional lijn, andere verflijnen, inclusief private labellijnen, voor de professionele verfgroothandel en verfspeciaalzaak in heel Europa. Alle producten worden in het eigen laboratorium ontwikkeld en geproduceerd in een moderne fabriek met geavanceerde productielijnen.

In 2004 heeft Global Paint een tweede productielocatie op Curaçao geopend. De fabriek op Curaçao produceert naast het complete Global Paint Professional assortiment, ook private label verf voor hun klanten. Global Paint Curaçao levert naast Curaçao, ook verf op Aruba, Bonaire, St. Maarten, Barbados en de Bahama’s. De verfrecepten worden in de laboratoria ontwikkeld gezien het klimaat, de zware UV-belasting en de zoutbelasting van de zee, om een optimaal verfresultaat te garanderen.

Vijfendertig jaar geleden startte Kees Willems zijn eerste fabriek in Nederland, twintig jaar geleden op Curaçao en nu in anno 2023 is Global Paint Suriname ook een feit. De fabriek start meteen met produceren en rond de officiële grand opening van de fabriek begin volgend jaar, zullen alle Global Paint Professional producten verkrijgbaar zijn in de Kuldipsingh winkels in Suriname. Global Paint Suriname is ontzettend blij met de samenwerking met Kuldipsingh, een gerenommeerde bouwmaterialenexpert in Suriname.

Een delegatie van Kuldipsingh, inclusief de toekomstige Global Paint verfspecialisten, was aanwezig bij de soft opening. Uiteraard maakte het groot aantal mensen dat keihard gewerkt heeft in de afgelopen maanden om de fabriek startklaar te maken, ook deel uit van de viering. Alsook de familie Willems uit Nederland, het complete team van Global Paint Suriname, en uit Curaçao Ralph Ottenheim, directeur en Marlo Remilia, directielid en operations manager. Marlo Remilia, ook bekend als Dr. Paint.  “Wij zijn er klaar voor”, aldus Lisa Willems, “Wij vieren vandaag deze bijzondere mijlpaal, mogelijk gemaakt dankzij uw hulp en wij kijken uit naar de kleurrijke toekomst die wij samen gaan schilderen.”

More
articles