’s Lands Hospitaal en Marwina Ziekenhuis leggen werk neer

Personeelsleden van het ’s Lands Hospitaal en het Marwina Ziekenhuis hebben gisteren na een algemene ledenvergadering besloten het werk neer te leggen. Dit zegt de bondsvoorzitter, Imro Edam, in gesprek met Starnieuws. Volgens hem is de overbruggings- en ‘brain drain’ toelage nog steeds niet uitbetaald, hetgeen tot irritatie heeft geleid bij het personeel.

“De leden eisen van het ministerie van Volksgezondheid dat twee punten in orde worden gemaakt, voordat het werk wordt hervat. Het gaat om de overbruggingstoelage die betaald moet worden. Het is vaker zo dat als de ziekenhuizen middelen moeten krijgen, er eerst strijd voor geleverd moet worden”, aldus Edam.  De overheid heeft de landsdienaren en gelijkgestelden voor de maand december SRD 4.200 beloofd. De overgebleven SRD 800 krijgen ze volgens de belofte volgend jaar. “Maar de realiteit heeft uitgewezen dat steeds weer als ziekenhuizen middelen moeten krijgen, er eerst acties gevoerd moet worden om ze te krijgen.

De leden stellen dat er nog maar weinig tijd over is en eisen dat de SRD 4.200 ook direct gestort wordt, het liefst vóór de 25e”, zegt Edam. Volgens de bondsvoorzitter worden de gelden bewust niet of te laat gestort, waardoor de leden steeds in actie moeten komen om hun doel te bereiken. ‘’Zelfs in december moet dit’’, zei Edam.

More
articles