Doorstromen nog niet helemaal voorbij

Onderwijsminister Henry Ori heeft deze week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers gezegd, dat het doorstromen binnen het onderwijs, nog niet helemaal van tafel is. Voor nu heeft de minister het doorstromen weten te temporiseren. “Gaandeweg het schooljaar zal er informatie gedeeld worden met de leerkrachten over de gang van zaken”, aldus de minister. Hij benadrukte dat het doorstromen pas een rol gaat spelen aan het einde van het schooljaar, als leerlingen het gehele jaar goed hebben gescoord.

Volgens Ori heeft het ministerie nu voldoende tijd om met de schoolleiders en leerkrachten goede afspraken te maken. Het ministerie zal dan de uitleg geven over wat er wordt verstaan onder ‘doorstromen’.

Volgens de minister moeten leerlingen die zwak zijn, onder of buiten schooltijd, extra aandacht krijgen om beter te presteren. “Min of meer zullen de overgangsnormen niet veranderen. Als je diepe onvoldoendes hebt, zal je het jaar over moeten doen. Voor het slagingspercentage worden er nog steeds afspraken gemaakt met het examenbureau. Dit is wat we al die tijd hebben gedaan”, benadrukte de minister. Hij zei te merken dat taal en rekenen een heikel punt blijken te zijn op de verschillende scholen. “Het is dan zonde als een leerling om twee vakken het jaar over moet doen”, aldus de minister.

 

More
articles