Santokhi belooft lagere winkelprijzen, maar vraagt geduld

President Santokhi heeft gisteren tegenover journalisten verklaard, dat de hoge winkelprijzen hem ook zorgen baren. Volgens hem hangen de prijzen af van factoren in het buitenland. “De hoge prijzen in de winkels hebben te maken met factoren buiten Suriname, zoals de oorlogen die zorgen voor importinflatie. Het is mijn verantwoordelijkheid om het land zodanig te leiden dat het volk dat op mij vertrouwt, het goed heeft. Ik heb samen met mijn team een strak fiscaal en monetair beleid gevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat het IMF recentelijk in zijn Staff Level Agreement heeft gezegd, dat de inflatie tegen het einde van 2024 onder de 20 procent zal liggen. Dit betekent dat de samenleving meer zal kunnen kopen met haar geld”, aldus de president.

Het staatshoofd zei verder dat in de tussentijd personen die het moeilijk hebben, geholpen worden door goedkopere basisproducten aan te bieden via het Food Basket Project.

Volgens hem worden bij dit project negen producten waaronder aardappelen, uien, knoflook en gele erwten, tegen een lagere prijs aangeboden.

Binnenkort wordt dit aantal uitgebreid naar twintig producten. Er zijn verkooppunten voor Food Baskets op het Veerplein van Commewijne, te Apoera, Wageningen, Meerzorg en Moengo.

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf eerder aan, niet op de hoogte te zijn van dit project. Volgens hem wordt alles gedaan vanuit de Kabinet van de President. Dit laatste veroorzaakt wrevel bij de vicepresident.

 

More
articles