Nurmohamed: ‘Wateroverlast zal nog eventjes merkbaar zijn’

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, heeft afgelopen week tegenover journalisten verklaard, dat het water op sommige plekken nog zal blijven staan. Dit ofschoon er voorbereidingen zijn getroffen voor het regenseizoen dat tot midden februari kan duren. Het probleem is volgens de bewindsman dat niet alle pompgemalen zijn vervangen, hierdoor kan de afvoer van water niet optimaal geschieden. ‘’De bestellingen zijn reeds gedaan, maar dat het zeker zes tot acht maanden duurt alvorens de pompgemalen in ons land komen’’, zei Nurmohamed.

Hij benadrukte dat vanuit het ministerie er werk wordt gewerkt om ervoor te zorgen dat diverse gebieden die onder water lopen, sneller droog komen te staan. Nurmohamed stil bij  het pompgemaal te Leonsberg. Hij vertelde dat de sluisdeuren kapot zijn en daardoor niet functioneren. “Indien het zwaar regent, gaat dat gebied zeker onder water lopen, maar na zes maanden – wanneer de diverse werkzaamheden zijn opgeleverd – mag dat niet meer het geval zijn”, aldus Nurmohamed.

De minister op dat bij Drambrandersgracht, er geen pomp meer te vinden is. ‘’Wanneer het hard regent, zal dat gebied ook blank komen te staan. En hetzelfde geldt voor dit pompgemaal na zes maanden, wanneer de nieuwe pompen zijn geïnstalleerd, mag dat gebied niet meer onder water lopen’’, aldus Nurmohamed.

More
articles