Nabestaanden nemen officieel besluit over rouwdienst en begrafenis

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op zaterdag 2 december op het commissariaat Sipaliwini wederom een krutu gehouden met de nabestaanden van de betrokkenen bij de ramp in het Matawai- en Tapanahony-gebied.

De aanwezigen vanuit ROS waren: minister Gracia Emanuël, RO-directeur Mavrik Boejoekoe, districtscommissaris van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon en de districtscommissaris van Sipaliwini ressort Boven- Saramacca, Walter Bonjaski. De aanleiding voor deze tweede konmakandra was het feit dat er enige onduidelijkheid was inzake de voorbereidingen naar de begrafenis toe.

Na goed overleg is er een officieel besluit genomen betreffende de gezamenlijke rouwdienst en begrafenis. De singi neti is gepland op maandag 4 december en de uitvaart vindt plaats op woensdag 6 december aanstaande. De bijbehorende kosten die daarmee gepaard gaan, zullen gedekt worden door de overheid. De dinsdag is vrijgehouden voor de families om hun aparte singi neti te houden. Elke familie heeft daarvoor een financiële tegemoetkoming ontvangen van het ministerie.

De namen van de zestien personen die zijn omgekomen bij de mijnramp in het Matawai-gebied te kamp 21 en in het Tapanahony-gebied te Sela op 20 november:

1 Daniel, Daiso Nevell

2 Deel, Jean Pascal

3 Domini, Ortello Cercinio

4 Darson, Adebego

5 Klassie, Sempiesie Jonpige

6 Kodemus, Curtis Samuel

7 Linga, Rinaldo

8 Maasie, Michael Guno

9 Finisie, Mack Intosch

10 Pinas, Maikel

11 Plet, Shaquile

12 Poeketi, Laurrijn Fabrich

13 Van Dracht, Chleo Gregory

14 Waterberg, Anghelo

15 Wee-Wee, Kwan Mitchel

16 Gazon, Oswaldo (Sela)

More
articles