NVB Bus- en boothouders al vier weken thuis zonder inkomen

Antonius Pokie, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS), heeft gisteren tegenover ABC online nieuws gezegd dat bus- en boothouders verbonden aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) al 4 weken thuis zitten zonder inkomsten. De buschauffeurs en boothouders, verbonden aan het NVB, zijn sinds vorige maand in actie vanwege het niet ontvangen van betalingen voor de maanden juli tot en met september.

Volgens Pokie wordt het NVB volledig gesubsidieerd door de overheid, die het bedrijf niet staande kan houden. “De opbrengsten van de kaartverkoop, zijn het klein beetje inkomsten dat wordt gestopt binnen dit bedrijf, dat is niet voldoende om het NVB draaiende te houden”, aldus Pokie. Verder zei hij ook dat de regering helemaal niet omkijkt naar deze werknemers.

Hij betreurt de achterstand in uitbetaling van 5 maanden welke een bedrag van 46 miljoen bedraagt. Het gaat om 175 bus- en 40 boottrajecten. Verder zei hij dat  het proces van uitbetaling reeds opgang is maar lang duurt. Volgens hem heeft het NVB een probleem. “Het probleem bij het NVB heeft ook te maken met de politiek, OBS begeeft zich niet op het politieke vlak, maar al bemoei je je niet met de politiek, de politiek gaat met je bemoeien”, aldus Pokie.

Aanvullend hierop zei hij dat voor de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), waar er helemaal geen controle is van de overheid, er wel wordt gestort. “Bij het NVB wordt er steeds geklaagd van corruptie waardoor men niet kan storten, met allerlei dingen komt men. Zo zie je dat er iets niet klopt”, aldus Pokie.

Niet alleen de bus- en boothouders leiden er onder, maar ook de mensen die afhankelijk zijn van stadsvervoer om het werk en de school te bereiken. Ook betekent het extra uitgaven voor de mensen die in de districten wonen om Paramaribo te bereiken.

“De mensen zitten in problemen en de regering ziet dit niet”, aldus Pokie. Tot slot zei hij dat de regering vroeg of laat de verantwoordelijkheid zal moeten opnemen om deze kwestie op te lossen.

More
articles