President belooft economische welvaart in 2024

President Santokhi heeft gisteren tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee te kennen gegeven, dat er economische welvaart te merken zal zijn in 2024. Zo beloofde Santokhi dat ingaande januari 2024, ambtenaren een bedrag van SRD 1000 zullen ontvangen boven de koopkrachtversterking van SRD 2500, die zij nu ontvangen. De gepensioneerden uit overheidsdienst krijgen 70 procent van dat bedrag als ondersteuning.

Voor de maand december zullen de ambtenaren een bedrag van SRD 5000 krijgen, waarvan SRD 4200 deze maand. De rest zal het komende jaar worden gestort op de rekeningen van de landsdienaren. Terwijl de werkers de koopkrachtversterking zullen ontvangen, wordt de btw op nutstarieven en kookgas voor een periode van zes maanden aangehouden. De wet zal in die periode worden geëvalueerd. Ook wordt de governmenttake op brandstof met SRD 1 voor de periode van één maand, niet toegepast. President Santokhi zei de overtuiging te hebben dat het beter zal gaan met de economie en dat in juni 2024, een beter pakket geboden kan worden aan de werkende klasse. Partijen blijven in die periode continu in overleg.

Het staatshoofd ging verder in op de overeenkomst tussen de regering en de vakbeweging. Santokhi deelde mee dat de belastingvrijegrens is opgetrokken van SRD 7500 naar SRD 9000. Het staatshoofd zei dat eerder ook al SRD 400 belastingvrij was uitgekeerd. In principe wordt de belastingvrije grens hierdoor gesteld op SRD 9400. Los hiervan zullen de belastingschijven worden aangepast. Dit betekent volgens het staatshoofd, meer netto in de portemonnee van de werkers. Het gaat hier om een voordeel van tussen SRD 500 en SRD 1500. Dit geldt voor zowel de ambtenaren als de werkers in de particuliere sector.

More
articles