LVV-minister heeft binnenkort gesprek met vertegenwoordiger mennonieten

Prahlad Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Prahlad Sewdien, ontkent al enige tijd contact te hebben met de mennonieten. Volgens verklaringen van derden, zou de minister zelfs landbouwgrond ter beschikking hebben gesteld aan deze groep. Dit laatste wordt ontkend door de minister, die zegt niet eens te weten of deze groep al in het land is. Volgens Sewdien zal hij pas deze week een gesprek hebben met Ruud Souverein, directeur van Terra Invest Suriname en Guyana in Suriname en vertegenwoordiger van de groep mennonieten.

Minister Sewdien hoopt nog deze week een gesprek te kunnen hebben met Souverein, om zelf te horen wat de plannen van de mennonieten zijn. Voor de LVV-bewindsman is het wel duidelijk dat zij ruim 400 ha grond hebben gekocht van een nu nog onbekende particulier. Sewdien weet dat dit niet voldoende is en dat de groep veel meer grond wenst om hun productieplannen uit te voeren.

De bewindsman is het er wel mee eens dat er buitenlandse investeerders aangetrok-ken moeten worden. Echter moeten wet- en regeling in Suriname ook in orde zijn. Hij zegt verder, dat er geen toewijzing zal zijn van 10.000 ha grond voor de productie van soja. “Er moet ook nagegaan worden, hoeveel grond wij nodig hebben voor onze eigen productie. Het is ook niet duidelijk hoe deze groep zal bijdragen aan de staatskas voor wat betreft belastingen”, aldus Sewdien.

More
articles